17. kolovoza 2015.

Back to school- Life hacks♥

Bok ljudi:-)

I evo, ovo je moj prvi Back to School post. Bit će ih 5 ili 6, nisam još sigurna, ali planiram od danas samo njih objavljivati u ovih 2-3 tjedna. Danas ću vam pokazati neke trikove i "cake" u vezi škole. Pa evo, krenimo:-)

1. Buđenje. O da, znam da vam je svima ovo najgori dio jutra. Ja sam doslovno uvijek kasnila ujutro u školu, ali otkrila sam par "tajni" koje mi mogu pomoći da ustanem na vrijeme. 


#1. Prvo stvar je da pored kreveta držim čašu hladne vode. Kada se probudim, tu vodu popijem, i nekako me okrijepi, i daje mi snagu da ustanem

#2. Druga stvar je da alarm ne držim pored kreveta. Alarm držim skroz na drugom kraju sobe, i stavim da mi zvoni neka pjesma od 4-5 minuta. Tako ću se morati natjerati da ustanem, i ugasim alarm. Pritom ću protegnuti noge, i osjećati ću se odmornije.

#3.Zatim dvije bitne stvar što se tiče spavanja. Držim ugašen mobitel kako me nebi ometao dok pokušavam zaspati, i spavam u potpunom mraku. Tako brže zaspim i više se odmorim i automatski se brže i lakše budim ujutro. Čini se kao 2 nebitne stvari, no ustvari su vrlo vrlo bitne i korisne.

2. Učenje. Nekad zna biti vrlo teško usredotočiti se na učenje i zapamtiti neke stvari. No evo par trikova kako da to sve učinite lakšim:-)

#1. Žvačite žvaku. Meni ovo uvijek pomaže da mi koncentracija ostane na knjizi a ne odluta negdje drugdje. Uvijek žvačem žvaku pod testovima, i dobivam super ocjene:-)

#2. Uzimajte pauze. Nakon svakih pola sata učenja uzmite pauzu od 10 minuta. U tih 10 minuta pojedite nešto, poslušajte par pjesama, no nikako nemojte uzeti mobitel i početi se dopisivati, jer to vam neće pomoći u učenju.

#3. Zapamtite glavne pojmove. Na papir si napišite neke pojmove koje morate zapamtiti (ili one dosadne godine iz povijesti), i ponavljajte. Jednom pročitajte, pa ponovite i tako radite dok skroz ne zapamtite.

#4. Wkipedia. Nju koristim kad moram pisati referate. Daje vam informacije o svemu i svačemu, vrlo je korisna stvar. Naravno, nikako nemojte baš točno kopirati rečenice s wikipedie jer profesori to ne vole, ali možete se njome poslužiti ako vam zatreba.

#5. Online instrukcije. Ako vam ne idu matematika ili fizika, možete na internetu pokušati naći riješenje. Tamo imate brojne zadatke i vježbe koje će vam pomoći da shvatite gradivo i dobro ga uvježbate. Ja sam na ovaj način vježbala fiziku, i na kraju sam imala zaključenu peticu

3. Organizacija. Vrlo je teško ostati organiziran u školskoj godini, no postoje neki trikovi kako to postati. Evo nekih od njih

#1. Papiri, papiri. Ja znam kako je to imati hrpe papira u torbama, u ladicama i na stolu. Zato problem riješavaju fascikli. Imate ih kupiti u svakoj knjižari i u skoro svakom dućanu za cijenu od 5 kuna. Meni su odlična stvar, na svaki si napišem što u njemu držim i to mi pomaže da ostanem organizirana.

#2. Drži stol uredan. Dok učiš makni sve svoje stvari koje ti smetaju. Na taj način sve držiš urednom i organizacija je duplo lakša:-)


#3. Napiši sve što trebaš napraviti taj dan. Sve to zapiši na mali ljepljivi papirić i stavi negdje gdje ćeš to uvijek vidjeti. Ja tako pišem što trebam napraviti, što trebam učiti itd. 


#4. Pofarbaj gornji dio blježnice. Tako ćeš čim otvoriš torbu znati koju uzeti, bez puno traženja. Npr, crvena neka bude za matematiku, plava za kemiju a roza za povijest:-)

4. Torba. A evo i nekih stvari koje bi se trebale nalaziti u vašoj torbi za školu:-)

#1. Rezevna bilježnica. Svakom se može dogoditi da nekada zaboravi bilježnicu. Da bi spriječila pisanje po papirima ili drugim bilježnicama, piši u tu bilježnicu:-)

#2. Bočica vode. Ne smijete dopustiti da vam tijelo dehidrira. Ja uvijek nosim bočicu od pola litre u torbi, jer znam da ću ožedniti a ne želim piti vodu iz wc-a.

#3. Dezodorans je nužna stvar, pogotovo nakon tjelesnog. Nitko ne želi mirisati na znoj zar ne?

#4. Gumice za kosu. Pogotovo sad na početku godine, kad će još biti vruće. Ja mrzim kad mi je vruće po vratu jer mi je kosta spuštena, pa si jednostavno svežem punđu:-)

#5. Kalkulator. Mi na fizici uvijek računamo s kalkulatorom, a nema ništa gore nego kad ga jedini zaboravite i morate posuđivati. Neka vam se uvijek nađe u torbi.

#6. Slušalice za mobitel. Meni su uvijek u torbi, jer obožavam slušati pjesme. Slušanje glazbe me opušta nakon napornog dana u školi


I evo, to su moji trikovi kako preživjeti školsku godinu:-)


Love ya


E mail: katka.sabic@gmail.com

Fb stranica: Kate's world

Ask.fm profil: It's Kate♥



Broj komentara: 9:

  1. Odlican post,ovo je super,meni ce jako pomoci za budjenje jer mi treba barem 30 minuta da ustanem iz kreveta <3

    OdgovoriIzbriši
  2. Ja bi bas tu rezervnu biljeznicu zavoravila haha :)
    Super ti je post , imas dosta korisnih savjeta, jako mi se svida :) <3

    http://myfirsttextvm.blogspot.com/?m=1

    OdgovoriIzbriši
  3. Odličan post :) Baš korisni saveti :)
    http://fashionawakebyb.blogspot.com/

    OdgovoriIzbriši
  4. Super post !
    http://lafdiary.blogspot.com/

    OdgovoriIzbriši
  5. Pišeš veoma interesantno, a i daješ korisne savete. Biće mi potreban ovaj post. <3
    http://littlepinkheaven.blogspot.com/

    OdgovoriIzbriši
  6. Super post, ovo meni definitivno treba sada za srednju.

    troiscorner.blogspot.com

    OdgovoriIzbriši
  7. Super ti je post. Jako zanimljivo ♡
    Posjeti moj blog, nova sam http://anafcorner.blogspot.com/

    OdgovoriIzbriši
  8. Super ti je post. Jako zanimljivo ♡
    Posjeti moj blog, nova sam http://anafcorner.blogspot.com/

    OdgovoriIzbriši